WEB DIZAJN

Kontaktirajte nas: +381(64)4363128

Saveti

Efikasna internet prodavnica

Prednosti internet prodavnica nad tradicionalnim

Kupovina preko interneta korisnicima pruža brojne pogodnosti, što dovodi do neprestanog rasta internet trgovanja u svetu. Korisničko iskustvo veoma je bitno jer se tako stvara odanost kupaca i ojačava vaš brend. Kupci danas koriste internet u svim fazama kupovine, od istraživanja o proizvodima, preko traženja alternativa, pa do konkretne kupovine. Izrada internet prodavnice sasvim sigurno popraviće korisničko iskustvo vaših kupaca.

Za domaće kompanije internet prodavnica predstavlja jedinstvenu priliku da izađu na globalno tržište i prodaju svoju robu u inostranstvu. Uz dobru marketing strategiju i pametno poslovanje, vaša internet prodavnica može  unaprediti i povećati vašu bazu kupaca.

Niži troškovi pokretanja i vođenja internet prodavnica

Posebno u Srbiji, gde se nekako prvo uhvatimo za troškove, ova stavka je veoma bitna. Troškovi vođenja online prodavnice su samo delić u odnosu na troškove vođenja tradicionalne prodavnice. Zašto? Tradicionalne prodavnice najčešće plaćaju mesečni zakup prostora, troškove fizičkog prostora, osiguranje, punjenje fizičke radnje robom i, generalno, zapošljavaju više radnika. Ovi troškovi mogu lako narasti i na više desetina hiljada već EUR u startu, čak i kod malih radnji, dok kod internet prodavnica, to nije slučaj.

Olakšan pristup tržištima

Ovo je jedna od glavnih prednosti internet prodavnica. Maloprodajni objekti su lokalnog karaktera, što znači da potencijalne kupce čine oni koji žive u mestu u kom se nalazi i prodavnica, eventualno iz najbliže okoline tog mesta. Kod internet prodavnica, domet je ograničen jedino vašim željama. Internet je globalno tržište, dostupno svima, svako vas može pronaći, a promocija putem interneta mahom nije skupa (zavisi od posla do posla), što znači da, ukoliko želite, možete vrlo lako penetrirati nova tržišta.

E-commerce biznis možete voditi sa bilo kog mesta

Ovde je stvar jednostavna. Maloprodajni objekti zahtevaju fizičko prisustvo i, ukoliko imate maloprodajni objekat, ili više njih, znaćete da je potrebno uložiti dosta vremena provedenog u njima da sve izgleda i funkcioniše savršeno. Ukoliko se objekti nalaze u više različitih gradova, fizički izazov je još veći. Internet prodavnice možete voditi sa bilo koje tačke na planeti, sve što vam je potrebno je laptop (recimo) računar i internet veza.

Nema ograničenja radnog vremena

Prodajni objekti su ograničeni radnim vremenom, što nije slučaj kod internet prodavnica. Internet prodavnice mogu raditi 24/7, 365 dana u godini.