WEB DIZAJN

Kontaktirajte nas: +381(64)4363128

Saveti

Prednosti online poslovanja

Očekivani rast online poslovanja uticaće na porast konkurencije jer će svi želeti da uzmu deo kolača. To je dobra vest za potrošače jer će veća konkurencija uticati na obaranje cena i generalno bolje korisničko iskustvo. Globalni trendovi se neće menjati, a imaće ogromne posledice na sve učesnike na tržištu. Digitalni marketing će igrati vrlo važnu ulogu u narednom periodu kako bi se na pravi način kreirali planovi za uspešno poslovanje u okruženju jake konkurencije.

U budućnosti se očekuje i rast transakcija putem mobilnih telefona koji trenutno predstavljaju polovinu saobraćaja na internetu. I pored sve većeg udela telefona kao platforme za surfovanje, to se još uvek nije prenelo i na kupovine. Potrošači i dalje više vole da sede za kompjuterom dok kupuju. Očekuje se da se razvojem telefona i povećanjem sigurnost transakcija i ovaj način kupovine poveća.

Ono što svakako predstavlja e-commerce budućnost je personalizacija korisničkog iskustva. Praćenje online ponašanja korisnika i njihovih transakcija omogućava kreiranje jedinstvenih ponuda koje će promeniti način poslovanja u budućnosti. Već sada nas Facebook i Google bombarduju oglasima za koje smatra da će nam biti interesantni, a to je samo početak. Pitanje privatnosti je nešto o čemu se sa razlogom priča, ali već odavno smo se pomirili sa tim da je moguće biti u potpunosti anoniman jedino ako se odreknemo modernog života i preselimo se u šumu.